Årets Matblogger 2016 kåres på Mathallen Oslo i samarbeid med godt.no

 

Trykk her for å lese mer på Godt.no om prisutdelingen! 

På vegne av Godt.no og Mathallen Oslo takker vi for denne gang. Alle vinnerne blir presentert nedenfor med jurybegrunnelse. 

 

Årets Nykommer

Aichas Mat

Aichasmat: Aicha Bouhlous blogg er fargerik, fristende og utstråler en stor kjærlighet til maten. Bloggen er ny, men utmerker seg allerede som et utmerket sted for spennende og originale retter man ellers ikke finner mange av i bloggsfæren.  Bloggen er teknisk god, oversiktlig og med tekst og foto av meget god kvalitet. Bloggen fremstår som inspirerende og delikat, og trigger lysten på å komme i gang med matlaging. En meget sterk nykommer. 


Årets Nisje

Et kjøkken i Istanbul

Et kjøkken i Istanbul: Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper.  Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme.

En leken og herlig blogg  


Årets innovatør

Foodie Stories

Foodie Stories: Anders Husa har evnet å bruke bloggen sammen med flere andre sosiale medier-plattformer til å skape seg et navn og en autoritet i Oslos matverden, som er ulikt noe annet vi har sett i Norge. Bloggen hans er ikke full av oppskrifter, men han har blitt en ekspert på det som rører seg i mat-Oslo samt øvrige byer i inn og utland, og er en person man kan stole på at vet hva som kommer og hva som rører seg. Bloggen følges også tett av den profesjonelle delen av mat- og drikkeindustrien som ønsker å holde seg informert om det som skjer innenfor restaurantverden.  Med dette viser han at det å blogge om mat og drikke også i stor grad kan handle om opplevelser knyttet til mat. Bloggen er unik i innhold, velskrevet og med bilder av meget god kvalitet.  


Fotoblogg

Siv baker og steiker

Siv baker og steiker: Siv Romsdals bilder er skarpe og vel-komponerte. Bildene skaper en stemning som står svært godt til henne og oppskriftene hennes.  Bildene har en tydelig signatur, og holder gjennomgående både estetisk og teknisk høy kvalitet. Det er mye variasjon og spennende bruk av rekvisitter. Det er frodig og rustikt. En sterk fortellerstemme som formidler stemning og matglede. 


Drikkeblogg

Mat og vinnett

Matogvinnett: Bloggen imponerer med et tydelig fokus på å formidle den gode opplevelsen av vin og mat sammen, samt bloggerens sterke integritet og uavhengighet. Viljen til å rette oppmerksomheten mot vinskattene som går under radaren til folk flest, nemlig vinene i Vinmonopolets bestillingsutvalg, bidrar også sterkt til å hjelpe bloggleserne til å gjøre opplyste valg. En meget verdig finalist.


Bake og dessert

Det søte liv

Det søte liv: Kristine Ilstads oppskrifter er upåklagelige. De er enkle nok til at de fleste kan klare det, hun er tydelig i instruksjonene og man kan finne alt man ønsker av bakst og søte saker (og noe salt).  Det er enkelt å navigere i bloggens snart 10 år gamle og store kakeunivers, og man kan lett bli sittende og drømme seg bort når man klikker rundt. Bloggen er omfattende med en stor og variert database, og bloggens enkle profil gjør bare oppskriftene mer tilgjengelig.

En komplett bake og dessertblogg. 


Årets matblogger

Trines Matblogg

Trine Sandberg: vant tittelen Årets Matblogger i 2014 og bloggen står fjellstøtt også i 2016. Bloggen er helhetlig og kvalitativ meget sterk på innhold.  Innleggene er varierte og allsidige og tekst/foto er av utmerket standard. Etter snart 10 år representerer bloggen et omfattende oppslagsverk, inspirasjonssted og som en middagsplanlegger til svært mange rundt omkring i landet.  Bloggen fremstår også som en inspirasjonskilde for svært mange andre bloggere og er fortsatt å anse som en av de viktigste bloggene i landet i dag.